RATATOUILLE
2-4 portioner
400 gram krossade tomater
1 st aubergine
1 st zucchini
1 st röd paprika
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
0,5-1 dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk honung
0,5 tsk salt
1 tsk fänkålsfrön
0,5 tsk timjan
2 krm svartpeppar
- Tärna eller skiva aubergine, zucchini och paprika.
- Vänd grönsakerna i olivolja, salta, lägg på en plåt och baka i ugnen ca 15-20 min (beroende på storleken). De ska ha fått lite färg och blivit mjuka.
- Fräs rödlök och vitlök i en stekpanna med olivolja ca 2 min.
- Häll på tomaterna och spä med lite vatten. Krydda med salt, fänkålsfrön, timjan och svartpeppar. Låt puttra ner utan lock i ca 5 min.
- Lägg i de bakade grönsakerna i stekpannan när de är klara. Spä eventuellt med lite vatten om du tycker det behövs. Tillsätt honung och vinäger.
- Låt sedan puttra under lock ca 15 min.
- Smaka av med salt och peppar och servera som tillbehör till det mesta! På bilden ovan har jag serverat det med Lammfärslimpa
Kommentarer
Skicka en kommentar