Ratatouille

RATATOUILLE













2-4 portioner

400 gram krossade tomater

1 st aubergine 

1 st zucchini

1 st röd paprika

1 st rödlök

1 st vitlöksklyfta

0,5-1 dl vatten

1 tsk vitvinsvinäger 

1 tsk honung

0,5 tsk salt

1 tsk fänkålsfrön

0,5 tsk timjan

2 krm svartpeppar 


  • Tärna eller skiva aubergine, zucchini och paprika.
  • Vänd grönsakerna i olivolja, salta, lägg på en plåt och baka i ugnen ca 15-20 min (beroende på storleken). De ska ha fått lite färg och blivit mjuka. 
  • Fräs rödlök och vitlök i en stekpanna med olivolja ca 2 min. 
  • Häll på tomaterna och spä med lite vatten. Krydda med salt, fänkålsfrön, timjan och svartpeppar. Låt puttra ner utan lock i ca 5 min.
  • Lägg i de bakade grönsakerna i stekpannan när de är klara. Spä eventuellt med lite vatten om du tycker det behövs. Tillsätt honung och vinäger. 
  • Låt sedan puttra under lock ca 15 min.
  • Smaka av med salt och peppar och servera som tillbehör till det mesta! På bilden ovan har jag serverat det med Lammfärslimpa




Kommentarer