Lammfärslimpa med fetaost

LAMMFÄRSLIMPA MED FETAOST












4 portioner

500 gram lammfärs

1 dl mjölk

0,75 dl ströbröd

1 st ägg

1 st vitlöksklyfta

100 gram fetaost

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

En näve färsk persilja


  • Bland ägg, mjölk och ströbröd i en stor skål.
  • Salta, peppra och hacka ner persilja.
  • Låt svälla ca 10-15 min.
  • Ha i färsen i skålen och blanda väl.
  • Tillsätt riven vitlök och fetaost i små tärningar och fördela jämnt i smeten. 
  • Smörj och bröda en brödform, tryck ut färsen i formen, ställ in i ugnen på 200 grader tills färsen når 70 grader innertemeperatur (ca 25-30 min).
  • Servera till ris eller potatis med exempelvis en ratatouille eller tzatziki.


Kommentarer