Råglevain

RÅGLEVAIN














1 st limpa

300 ml vatten

20 gram jäst

75 gram surdeg med fullkorn

300 gram manitoba cream vetemjöl

150 gram fint rågmjöl

1 msk olivolja

1,5 tsk salt


  • Lös upp jäst i kallt vatten
  • Lägg i övriga ingredienser förutom saltet.
  • Kör i bakmaskin ca 10 min.
  • Tillsätt salt sista minuten.
  • Jäs i rumstemperatur i 3 timmar, gör "fold and stretch" efter 1 respektive 2 timmar.
  • Forma en limpa, hantera den inte för mycket så att luften går ur den.
  • Grädda längst ner i ugnen i 250 grader varmluft i 20-25 min. 
  • Sänk värmen/stäng av varmluften under sista halvan om den börjar få för mycket färg.
  • Låt svalna på galler innan servering, minst 1 timme, gärna mer.



Kommentarer