STICKY PORK
2 portioner
300 gram benfri fläskkarré
50 gram sojabönor
1 st vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 dl hoisinsås
0,5 dl bbq-sås
0,5 dl vatten
2 msk chilisås
1 msk japansk soja
2 tsk risvinäger
1 nypa chili flakes
Salt
Peppar
- Skär karrén i 1x1 cm stora kuber
- Stek på hög värme några få minuter så de får fin färg.
- Riv över vitlök och ingefära - se till att det inte bränns - och fräs 1 min till.
- Blanda ihop alla ingredienser till såsen och häll över köttet i stekpannan.
- Låt koka upp, sänk värmen och låt puttra utan lock ca 10 min. Såsen ska tjockna och fastna på köttbitarna. Tillsätt sojabönorna när det är drygt 3 min kvar.
- Smaka av och justera med salt, peppar och ev vinäger om du saknar syra. Mer chiliflakes eller sriracha om du vill ha det starkare.
Kommentarer
Skicka en kommentar