Sticky pork

 STICKY PORK












2 portioner

300 gram benfri fläskkarré

50 gram sojabönor

1 st vitlöksklyfta

1 msk riven ingefära

1 dl hoisinsås

0,5 dl bbq-sås

0,5 dl vatten

2 msk chilisås

1 msk japansk soja

2 tsk risvinäger

1 nypa chili flakes

Salt

Peppar

  • Skär karrén i 1x1 cm stora kuber
  • Stek på hög värme några få minuter så de får fin färg. 
  • Riv över vitlök och ingefära - se till att det inte bränns - och fräs 1 min till.
  • Blanda ihop alla ingredienser till såsen och häll över köttet i stekpannan.
  • Låt koka upp, sänk värmen och låt puttra utan lock ca 10 min. Såsen ska tjockna och fastna på köttbitarna. Tillsätt sojabönorna när det är drygt 3 min kvar.
  • Smaka av och justera med salt, peppar och ev vinäger om du saknar syra. Mer chiliflakes eller sriracha om du vill ha det starkare.



Kommentarer