Oklahoma Onion Burgers

 OKLAHOMA ONION BURGERS

En enkel och väldigt god burgare med massor av löksmak. Håll det enkelt, inte för mycket tillbehör!











2 portioner

250 gram nötfärs

1 st gul lök

2 st hamburgerbröd (gärna potato buns)

30 gram ost (som smälter bra)

Salt, peppar, paprikapulver


  • Dela löken på hälften och skiva lövtunt.
  • Forma biffar något större än bröden (de krymper i pannan). De ska smashas senare, så gör dem inte för tunna. 
  • Krydda med salt och peppar.
  • Värm upp olja och lite smör i en stekpanna.
  • Lägg i burgarna och toppa genast varje med en halv lök var. Ta sedan ett smashjärn eller stekspade och trycka ner löken i burgarna. Tanken är dels att få "smasheffekten" där man får väldigt bra stekyta, samtidigt som löken ska fastna så gott det går. ¨
  • Stek några minuter, tills de fått fin yta. Flippa sedan burgarna, pudra på lite paprikapulver, lägg på en ostskiva och stek på andra sidan så löken karamelliseras. Lägg även på övre brödhalvan, den ska "infusas" med lökångorna. 
  • Lyft upp burgaren och få med så mycket lök som möjligt. Lägg på undre halvan av brödet, toppa med lite senap och bbq-sås, eventuellt saltgurka, men inte mycket mer. 




Kommentarer