Linsbiffar med chili, ingefära & lime

 LINSBIFFAR MED CHILI, INGEFÄRA & LIME

Goda linsbiffar med koreanska smaker och lite sting! Väldigt allsidiga och passar till mycket.












2 portioner

Linsbiffar:

150 gram röda linser (helst kluvna)

0,5-1 st röd chili

2 tsk riven färsk ingefära

0,5 st lime (juice)

1 tsk potatismjöl

0,5 st grönsaksbuljongtärning

Gurkmeja

Salt

Peppar


Lime- & myntasås:

30 gram creme fraiche

30 gram majonnäs

0,5 st lime (juice]

0,5 tsk socker

Mynta (färsk/fryst)

Salt 

Peppar

Länk till recept


  • Koka linserna i ca 3 dl vatten smaksatt med grönsaksbuljong och gurkmeja i ca 5 min. De ska inte smaka råa, men där ska vara tuggmotstånd kvar. Använder man hela linser tar det något längre tid.
  • Sila av dem och häll upp i en skål. 
  • Mixa linserna med stavmixer, men gör det slarvigt! Det ska inte bli en helt slät smet utan låt ungefär 25% av linserna vara hela. 
  • Ha i chili, ingefära, lime och potatismjöl och blanda väl. 
  • Smaka av med salt och peppar. 
  • Forma runda små biffar som är ca 1 cm tjocka och lägg på en tallrik.
  • Hetta upp rikligt med olja och stek dem tills de fått fin färg på båda sidor, 2-3 min / sida. 
  • Servera med nudlar, pasta, en sallad, eller som på bilden; sötpotatismos med limesås och ärtor.

Kommentarer