LINSBIFFAR MED CHILI, INGEFÄRA & LIME
Goda linsbiffar med koreanska smaker och lite sting! Väldigt allsidiga och passar till mycket.
2 portioner
Linsbiffar:
150 gram röda linser (helst kluvna)
0,5-1 st röd chili
2 tsk riven färsk ingefära
0,5 st lime (juice)
1 tsk potatismjöl
0,5 st grönsaksbuljongtärning
Gurkmeja
Salt
Peppar
Lime- & myntasås:
30 gram creme fraiche
30 gram majonnäs
0,5 st lime (juice]
0,5 tsk socker
Mynta (färsk/fryst)
Salt
Peppar
- Koka linserna i ca 3 dl vatten smaksatt med grönsaksbuljong och gurkmeja i ca 5 min. De ska inte smaka råa, men där ska vara tuggmotstånd kvar. Använder man hela linser tar det något längre tid.
- Sila av dem och häll upp i en skål.
- Mixa linserna med stavmixer, men gör det slarvigt! Det ska inte bli en helt slät smet utan låt ungefär 25% av linserna vara hela.
- Ha i chili, ingefära, lime och potatismjöl och blanda väl.
- Smaka av med salt och peppar.
- Forma runda små biffar som är ca 1 cm tjocka och lägg på en tallrik.
- Hetta upp rikligt med olja och stek dem tills de fått fin färg på båda sidor, 2-3 min / sida.
- Servera med nudlar, pasta, en sallad, eller som på bilden; sötpotatismos med limesås och ärtor.
Kommentarer
Skicka en kommentar