UGNSBAKAD FALUKORV

4 portioner
550 gram falukorv
75 gram riven ost (gärna lagrad cheddar)
1 st gul lök
200 gram cocktailtomater
1 st vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
100 gram creme fraiche
1 msk skånsk senap
1 tsk Worchestershiresås
1 tsk socker
Salt
Peppar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka lök och stek i olja tills den är mjuk och genomskinlig.
- Dela tomaterna och lägg i pannan, stek nån minut till de börjar få färg och faller isär.
- Riv ner vitlök och tillsätt tomatpuré. Låt fräsa nån minut.
- Häll på vatten och koka upp så det tjocknar.
- Lägg i creme fraiche, rör runt och låt puttra tills såsen tjocknat något och vätskan reducerats.
- Smaksätt såsen med senap, worchestershiresås, socker, salt och peppar.
- Ta av plattan och låt svalna något.
- Ta ut falukorven och skär ett snitt längs med hela korven (nästan hela vägen igenom)
- Lägg korven i en form (gärna en som precis får plats med den).
- Fyll korven med såsen, fördela ut resten av såsen i formen runt om.
- Toppa med riven ost.
- Ställ in i ugnen ca 20 min.
- Servera med potatismos, pasta eller ris med en klick bostongurka.
Kommentarer
Skicka en kommentar