Ugnsbakad falukorv

 UGNSBAKAD FALUKORV














4 portioner 

550 gram falukorv

75 gram riven ost (gärna lagrad cheddar)

1 st gul lök

200 gram cocktailtomater 

1 st vitlöksklyfta

2 msk tomatpuré

1 dl vatten

100 gram creme fraiche

1 msk skånsk senap

1 tsk Worchestershiresås

1 tsk socker

Salt

Peppar


  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Hacka lök och stek i olja tills den är mjuk och genomskinlig.
  • Dela tomaterna och lägg i pannan, stek nån minut till de börjar få färg och faller isär.
  • Riv ner vitlök och tillsätt tomatpuré. Låt fräsa nån minut.
  • Häll på vatten och koka upp så det tjocknar.
  • Lägg i creme fraiche, rör runt och låt puttra tills såsen tjocknat något och vätskan reducerats.
  • Smaksätt såsen med senap, worchestershiresås, socker, salt och peppar.
  • Ta av plattan och låt svalna något.


  • Ta ut falukorven och skär ett snitt längs med hela korven (nästan hela vägen igenom)
  • Lägg korven i en form (gärna en som precis får plats med den).
  • Fyll korven med såsen, fördela ut resten av såsen i formen runt om.
  • Toppa med riven ost.
  • Ställ in i ugnen ca 20 min.
  • Servera med potatismos, pasta eller ris med en klick bostongurka. 


Kommentarer