SPENATSTUVNING
En barndomsfavorit som funkar till nästan allt!
2 portioner
200 gram hackad spenat (fryst)
1 dl matlagningsgrädde
10 gram smör
1 tsk vetemjöl
1/3 st grönsaksbuljongtärning
2-3 krm salt
Vitpeppar
Muskotnöt
- Fräs på spenat tills den tinat.
- Klicka i smör, vispa sedan i mjölet.
- Häll på grädde och smula ner buljong.
- Smaka av med kryddorna - se till att salta ordentligt! Börja med 2 krm, och addera lite åt gången tills det smakar mycket och gott.
- Låt småputtra 5-6 min.
- Servera med till exempel panerad fisk och potatis (som på bilden).
Tips!
- Spenatstuvning funkar galet bra med allt som involverar potatis - spelar ingen roll om det är kött, fisk, fågel eller helt vegetariskt.
- Det funkar även förvånansvärt bra med pasta! (Testa hälla detta över snabbmakaroner för en snabb middag).
- Det går att göra på färsk spenat också. Blanchera den då först, hacka ner och smörslunga, sen tar du vid där instruktionen börjar ovan. Jag tycker i detta sammanhanget det är ett onödigt besvär.
Kommentarer
Skicka en kommentar