Spenatstuvning

 SPENATSTUVNING

En barndomsfavorit som funkar till nästan allt! 












2 portioner

200 gram hackad spenat (fryst)

1 dl matlagningsgrädde

10 gram smör

1 tsk vetemjöl

1/3 st grönsaksbuljongtärning

2-3 krm salt

Vitpeppar

Muskotnöt


  • Fräs på spenat tills den tinat.
  • Klicka i smör, vispa sedan i mjölet.
  • Häll på grädde och smula ner buljong.
  • Smaka av med kryddorna - se till att salta ordentligt! Börja med 2 krm, och addera lite åt gången tills det smakar mycket och gott.
  • Låt småputtra 5-6 min.
  • Servera med till exempel panerad fisk och potatis (som på bilden).


Tips!

  • Spenatstuvning funkar galet bra med allt som involverar potatis - spelar ingen roll om det är kött, fisk, fågel eller helt vegetariskt.
  • Det funkar även förvånansvärt bra med pasta! (Testa hälla detta över snabbmakaroner för en snabb middag).
  • Det går att göra på färsk spenat också. Blanchera den då först, hacka ner och smörslunga, sen tar du vid där instruktionen börjar ovan. Jag tycker i detta sammanhanget det är ett onödigt besvär.

Kommentarer