Grönsaksomelett med smak av medelhavet

 GRÖNSAKSOMELETT MED SMAK AV MEDELHAVET

En snabb och god omelett som passar utmärkt till frukost, lunch eller middag.












1 portion

2 st ägg

70 gram zucchini

40 gram paprika

1 st salladslök

10 gram parmesan

15 gram smetana (eller creme fraiche)

Basilika (färsk/fryst)

Salt

Peppar


  • Skiva zucchinin i kvartscirklar och strimla paprikan. Stek i olja på medelvärme till zucchinin fått fin färg.
  • Skiva ner en salladslök och lägg till i pannan när övriga grönsaker börjar bli färdiga (den behöver inte lång tid).
  • Vispa ihop ägg och smetana med en gaffel, sänk värmen till 30% av spisens kapacitet och häll äggen över grönsakerna. Skaka pannan så äggsmeten fördelas jämnt.
  • Riv över parmesan och fördela ut finhackad basilika. 
  • Låt stå tills den satt sig, ca 7-8 min
  • Salta och peppra mot slutet.
  • Stjälp upp på en tallrik och ät som den är eller med en bit bröd. 

Kommentarer