GRÖNSAKSOMELETT MED SMAK AV MEDELHAVET
En snabb och god omelett som passar utmärkt till frukost, lunch eller middag.
1 portion
2 st ägg
70 gram zucchini
40 gram paprika
1 st salladslök
10 gram parmesan
15 gram smetana (eller creme fraiche)
Basilika (färsk/fryst)
Salt
Peppar
- Skiva zucchinin i kvartscirklar och strimla paprikan. Stek i olja på medelvärme till zucchinin fått fin färg.
- Skiva ner en salladslök och lägg till i pannan när övriga grönsaker börjar bli färdiga (den behöver inte lång tid).
- Vispa ihop ägg och smetana med en gaffel, sänk värmen till 30% av spisens kapacitet och häll äggen över grönsakerna. Skaka pannan så äggsmeten fördelas jämnt.
- Riv över parmesan och fördela ut finhackad basilika.
- Låt stå tills den satt sig, ca 7-8 min
- Salta och peppra mot slutet.
- Stjälp upp på en tallrik och ät som den är eller med en bit bröd.
Kommentarer
Skicka en kommentar