Pasta Salsiccia

 PASTA SALSICCIA

En fantastiskt god och enkel pastarätt!













2 portioner

200 gram pasta

200 gram salsicciafärs

0,5 st gul lök

100 gram färska cocktailtomater

1 st vitlöksklyfta

1 dl matlagningsgrädde

1 dl rött vin

0,5 dl pastavatten

2 msk tomatpuré

40 gram parmesan

2 krm torkad salvia (eller en näve färsk)

Färsk eller fryst basilika

Salt

Peppar


  • Koka pastan enligt anvisningarna, spara lite pastavatten.
  • Fräs salsicciafärsen för sig.
  • Fräs sedan lök, vitlök och tomater.
  • Vänd nu i salsicciafärsen tillsammans med grönsakerna.
  • Ha i tomatpurén och låt den få lite färg.
  • Slå på vinet och låt puttra ner till ungefär halva mängden.
  • Häll i grädden och lite pastavatten, låt detta puttra ett par minuter.
  • Häll över pastan i pannan med såsen och ta pannan från plattan.
  • Riv ner parmesan och rör ihop.
  • Smaka av med salt, peppar och lite färsk/fryst basilika

Kommentarer