PASTA SALSICCIA
En fantastiskt god och enkel pastarätt!
2 portioner
200 gram pasta
200 gram salsicciafärs
0,5 st gul lök
100 gram färska cocktailtomater
1 st vitlöksklyfta
1 dl matlagningsgrädde
1 dl rött vin
0,5 dl pastavatten
2 msk tomatpuré
40 gram parmesan
2 krm torkad salvia (eller en näve färsk)
Färsk eller fryst basilika
Salt
Peppar
- Koka pastan enligt anvisningarna, spara lite pastavatten.
- Fräs salsicciafärsen för sig.
- Fräs sedan lök, vitlök och tomater.
- Vänd nu i salsicciafärsen tillsammans med grönsakerna.
- Ha i tomatpurén och låt den få lite färg.
- Slå på vinet och låt puttra ner till ungefär halva mängden.
- Häll i grädden och lite pastavatten, låt detta puttra ett par minuter.
- Häll över pastan i pannan med såsen och ta pannan från plattan.
- Riv ner parmesan och rör ihop.
- Smaka av med salt, peppar och lite färsk/fryst basilika
Kommentarer
Skicka en kommentar