Torskrygg med fänkål och curry

 

TORSKRYGG MED FÄNKÅL & CURRY











2 portioner

2x150 gram torskrygg

70 gram fänkål

50 gram morot

0,5 st hönsbuljongtärning 

1 dl vitt vin

1,5 dl grädde 

1 krm curry

Salt

Peppar

Vetemjöl


  • Rimma torskryggen ca 30 min i 5 dl vatten med 1 msk salt och 2 tsk socker (ej nödvändigt, men godare)
  • Vänd torsken i mjöl, stek i smör så den får fin yta.
  • Parallellt fräser du fänkål, morot och curry i en kastrull
  • Tillsätt sedan vitt vin, låt reducera till hälften
  • Tillsätt grädde, hönsbuljong, salt och peppar. Smaka av. 
  • Häll över såsen i stekpannan med torsk, låt koka upp snabbt. Tänk på att inte överlaga fisken!
  • Smaka av om det behövs.
  • Servera med ris eller potatis och kokt broccoli, ärtor, eller gröna bönor - det spelar mindre roll exakt vad.


Kommentarer