TORSKRYGG MED FÄNKÅL & CURRY
2 portioner
2x150 gram torskrygg
70 gram fänkål
50 gram morot
0,5 st hönsbuljongtärning
1 dl vitt vin
1,5 dl grädde
1 krm curry
Salt
Peppar
Vetemjöl
- Rimma torskryggen ca 30 min i 5 dl vatten med 1 msk salt och 2 tsk socker (ej nödvändigt, men godare)
- Vänd torsken i mjöl, stek i smör så den får fin yta.
- Parallellt fräser du fänkål, morot och curry i en kastrull
- Tillsätt sedan vitt vin, låt reducera till hälften
- Tillsätt grädde, hönsbuljong, salt och peppar. Smaka av.
- Häll över såsen i stekpannan med torsk, låt koka upp snabbt. Tänk på att inte överlaga fisken!
- Smaka av om det behövs.
- Servera med ris eller potatis och kokt broccoli, ärtor, eller gröna bönor - det spelar mindre roll exakt vad.
Kommentarer
Skicka en kommentar