BIFFNUDELWOK
2 portioner
150 gram äggnudlar
200 gram lövbiff
150 gram valfria wokgrönsaker
1 msk riven ingefära
1 st vitlöksklyfta
Majsstärkelse
Sojasås
3 msk japansk soja
2 msk ostronsås
2 msk sweet chilisås
1 tsk sesamolja
0,5 dl vatten
- Strimla lövbiffen och dela i bite size-bitar (ca 5x1 cm).
- Vänd sedan biffstrimlorna i majsstärkelse, skaka av överflöd och fritera i en panna med rapsolja (eller i fritös).
- Lägg köttet åt sidan på en pappersduk.
- Koka nudlar.
- Woka grönsaker i en panna ett par minuter.
- Blanda ihop och häll på sojasåsen och låt puttra ihop hastigt.
- Tillsätt nudlarna i pannan och vänd runt allting så det blandas väl.
- Ha i biffstrimlorna på slutet.
- Smaka av med salt, peppar, och eventuellt sweet chilisås och/eller soja.
Tips!
- Det räcker att "fritera" biffstrimlorna i en vanliga stekpanna. Ha i rejält med olja bara, och hög värme och håll isär dem och vänd så de inte fastnar.
- Wokgrönsakerna spelar mindre roll, jag använder ofta en färdig fryst blandning. Vill man hellre ha nån annan grönsak i - go for it!
Kommentarer
Skicka en kommentar