Biffnudelwok

BIFFNUDELWOK














2 portioner

150 gram äggnudlar

200 gram lövbiff

150 gram valfria wokgrönsaker

1 msk riven ingefära

1 st vitlöksklyfta

Majsstärkelse

Sojasås

3 msk japansk soja

2 msk ostronsås

2 msk sweet chilisås

1 tsk sesamolja

0,5 dl vatten



  • Strimla lövbiffen och dela i bite size-bitar (ca 5x1 cm).
  • Vänd sedan biffstrimlorna i majsstärkelse, skaka av överflöd och fritera i en panna med rapsolja (eller i fritös).
  • Lägg köttet åt sidan på en pappersduk.
  • Koka nudlar.
  • Woka grönsaker i en panna ett par minuter. 
  • Blanda ihop och häll på sojasåsen och låt puttra ihop hastigt.
  • Tillsätt nudlarna i pannan och vänd runt allting så det blandas väl. 
  • Ha i biffstrimlorna på slutet. 
  • Smaka av med salt, peppar, och eventuellt sweet chilisås och/eller soja. 


Tips!

  • Det räcker att "fritera" biffstrimlorna i en vanliga stekpanna. Ha i rejält med olja bara, och hög värme och håll isär dem och vänd så de inte fastnar. 
  • Wokgrönsakerna spelar mindre roll, jag använder ofta en färdig fryst blandning. Vill man hellre ha nån annan grönsak i - go for it!



Kommentarer