Toast Skagen med hummer och löjrom

TOAST SKAGEN MED HUMMER OCH LÖJROM

Denna rätt är ett kulinariskt långfinger till din plånbok - men ack så gott!












2 portioner

1 st hummer

2 st skivor vitt rostbröd

2 msk löjrom

40 gram majonnäs

40 gram creme fraiche

1/4 st rödlök

1 msk färskriven pepparrot

1 skvätt tabasco

Dill

Salt

Peppar


  • Plocka ut köttet ur klor, kropp och leder på hummern och hacka i lagom stora bitar för din smak.
  • Spara stjärten till garnering!
  • Blanda hummerkött med finhackad rödlök, riven pepparrot, majonnäs, creme fraiche, finhackad dill och tabasco.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Smörstek brödskivorna och låt svalna något.
  • Lägg en rejäl klick skagenröra på varje brödskiva, skiva hummerstjärten och fördela ut ovanpå. 
  • Toppa med en dillkvist, en citronskiva och en msk löjrom på varje brödskiva.
  • Servera med ett glas champagne!


Tips!

  • Röran räcker till 4 portioner om man vill göra en lite mindre apetizer. Gör då lite mindre brödskivor och var inte lika vulgär när du lägger upp röran. 

Kommentarer