TOAST SKAGEN MED HUMMER OCH LÖJROM
Denna rätt är ett kulinariskt långfinger till din plånbok - men ack så gott!
2 portioner
1 st hummer
2 st skivor vitt rostbröd
2 msk löjrom
40 gram majonnäs
40 gram creme fraiche
1/4 st rödlök
1 msk färskriven pepparrot
1 skvätt tabasco
Dill
Salt
Peppar
- Plocka ut köttet ur klor, kropp och leder på hummern och hacka i lagom stora bitar för din smak.
- Spara stjärten till garnering!
- Blanda hummerkött med finhackad rödlök, riven pepparrot, majonnäs, creme fraiche, finhackad dill och tabasco.
- Smaka av med salt och peppar.
- Smörstek brödskivorna och låt svalna något.
- Lägg en rejäl klick skagenröra på varje brödskiva, skiva hummerstjärten och fördela ut ovanpå.
- Toppa med en dillkvist, en citronskiva och en msk löjrom på varje brödskiva.
- Servera med ett glas champagne!
Tips!
- Röran räcker till 4 portioner om man vill göra en lite mindre apetizer. Gör då lite mindre brödskivor och var inte lika vulgär när du lägger upp röran.
Kommentarer
Skicka en kommentar