SKALDJURSPASTA MED VITLÖK OCH CHILI
2 portioner
200 gram pasta
100 gram räkor
100 gram kräftstjärtar
0,5-1 dl pastavatten
1 dl vitt vin
1 dl grädde (mellan eller visp)
1 msk tomatpuré
50 gram parmesan
0,5 st rödlök
1 st solo vitlök
0,5-1 st röd chili
0,5 st citron (zest)
Salt
Peppar
Persilja
- Koka pasta enligt anvisningarna. Spara lite pastavatten.
- Fräs hackad rödlök, vitlök och chili tills de är mjuka.
- Klicka i tomatpurén och låt fräsa någon minut.
- Häll på vin och låt reducera till ca hälften.
- Häll på pastavatten och låt det puttra tills det tjocknar något.
- Häll på grädde och låt koka upp.
- Häll i pastan och rör om, men gör det snabbt så inte pastan blir överkokt.
- Riv över parmesanost, ta stekjärnet ifrån plattan, rör ihop.
- Smaka av med salt och peppar.
- Riv över citronzest och sprinkla lite persilja på toppen.
Tips!
- Det funkar med vilka skaldjur som helst, det är även tjusigt att garnera med antingen räkor, kräftor eller musslor med skalet kvar.
- Jag använder oftast matlagningsgrädde för att hålla nere på kalorierna, men till denna rätten tycker jag det är viktigt att använda en fetare grädde.
Kommentarer
Skicka en kommentar