Skaldjurspasta med vitlök och chili

 SKALDJURSPASTA MED VITLÖK OCH CHILI












2 portioner

200 gram pasta

100 gram räkor

100 gram kräftstjärtar

0,5-1 dl pastavatten

1 dl vitt vin

1 dl grädde (mellan eller visp)

1 msk tomatpuré

50 gram parmesan

0,5 st rödlök

1 st solo vitlök

0,5-1 st röd chili

0,5 st citron (zest)

Salt

Peppar

Persilja


  • Koka pasta enligt anvisningarna. Spara lite pastavatten.
  • Fräs hackad rödlök, vitlök och chili tills de är mjuka. 
  • Klicka i tomatpurén och låt fräsa någon minut. 
  • Häll på vin och låt reducera till ca hälften.
  • Häll på pastavatten och låt det puttra tills det tjocknar något.
  • Häll på grädde och låt koka upp.
  • Häll i pastan och rör om, men gör det snabbt så inte pastan blir överkokt.
  • Riv över parmesanost, ta stekjärnet ifrån plattan, rör ihop. 
  • Smaka av med salt och peppar. 
  • Riv över citronzest och sprinkla lite persilja på toppen.


Tips!

  • Det funkar med vilka skaldjur som helst, det är även tjusigt att garnera med antingen räkor, kräftor eller musslor med skalet kvar. 
  • Jag använder oftast matlagningsgrädde för att hålla nere på kalorierna, men till denna rätten tycker jag det är viktigt att använda en fetare grädde. 

Kommentarer