KÖTTBULLAR
Mitt go-to-recept på köttbullar. De blir saftiga och goda med en lite kryddig underton som dock inte på något sätt tar över.
4-6 portioner
500 gram blandfärs
1 st gul lök
0,75 dl mjölk
0,5 dl ströbröd
1 st ägg
0,75 tsk salt
2 tsk kalvfond
2 tsk skånsk senap
2 krm svartpeppar
1 krm kanel
1 krm kryddpeppar
- Finhacka lök och bryn lätt i smör.
- Vispa ihop ägg, mjölk och ströbröd och låt svälla ca 10 min.
- Krydda mjölkblandningen med övriga ingredienser och rör ihop.
- Tillsätt färsen sist och blanda ordentligt, men inte längre än nödvändigt.
- Forma köttbullar med fuktade händer.
- Stek köttbullarna tills de är genomstekta och har fin yta.
Tips!
- Jag brukar steka dem i omgångar så de får fin yta och sen köra klart dem i ugnen (ca 6-7 min på 200 grader)
- Man kan även göra hela tillagningen i ugnen. Det tar ca 10-12 min i 200 grader, beroende på hur stora köttbullarna är. Detta är väldigt bekvämt, men det blir inte lika fin stekyta och de blir inte riktigt lika goda tycker jag.
Kommentarer
Skicka en kommentar