Väldoftande och supergoda köttbullar

KÖTTBULLAR

Mitt go-to-recept på köttbullar. De blir saftiga och goda med en lite kryddig underton som dock inte på något sätt tar över. 













4-6 portioner

500 gram blandfärs
1 st gul lök
0,75 dl mjölk
0,5 dl ströbröd
1 st ägg
0,75 tsk salt
2 tsk kalvfond
2 tsk skånsk senap
2 krm svartpeppar
1 krm kanel
1 krm kryddpeppar


  • Finhacka lök och bryn lätt i smör.
  • Vispa ihop ägg, mjölk och ströbröd och låt svälla ca 10 min.
  • Krydda mjölkblandningen med övriga ingredienser och rör ihop.
  • Tillsätt färsen sist och blanda ordentligt, men inte längre än nödvändigt.
  • Forma köttbullar med fuktade händer.
  • Stek köttbullarna tills de är genomstekta och har fin yta.
Tips!
  • Jag brukar steka dem i omgångar så de får fin yta och sen köra klart dem i ugnen (ca 6-7 min på 200 grader)
  • Man kan även göra hela tillagningen i ugnen. Det tar ca 10-12 min i 200 grader, beroende på hur stora köttbullarna är. Detta är väldigt bekvämt, men det blir inte lika fin stekyta och de blir inte riktigt lika goda tycker jag. 

Kommentarer