ASIATISK KÖTTFÄRSSÅS
En perfekt rätt att laga när man är sugen på något åt thai-hållet men inte orkar laga något allt för avancerat. Funkar lika bra till jasminris som till äggnudlar, och förmodligen även med pasta.
2 portioner
250 gram nötfärs
2 dl kokosmjölk
0,75 dl sweet chilisås
2 st vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
150 gram wokgrönsaker
1 msk ostronsås
2 msk japansk soja
1 st lime
- Bryn nötfärs.
- När den börjar bli genomstekt och få fin färg, tillsätt fint hackad/riven vitlök och riven ingefära.
- Tillsätt grönsaker och låt fräsa med en stund.
- Häll över sweet chilisås och kokosmjölk och låt koka upp.
- Tillsätt ostronsås och soja.
- Sänk värmen och låt puttra ca 10 min så det tjocknar något.
- Kläm ur en halv lime mot slutet. Klyfta den andra halvan och spara.
- Smaka av med salt, peppar, soja och ev mer sweet chilisås.
- Servera med ris eller nudlar, med en limeklyfta vid sidan om.
Tips!
- Det går bra med i princip vilka grönsaker som helst i. Tänk på att fräsa dem separat innan eller efter färsen om de är råa. Minimajs, morötter, broccoli och sojabönor är gott att ha i, men det spelar verkligen inte stor roll.
- Ostronsåsen kan uteslutas om du inte har det, ta då lite mer soja.
- Vill man ha den riktigt het kan man lägga till chili.
Kommentarer
Skicka en kommentar